La porta d'accés principal al massís de Montserrat és el Monestir, on s'hi pot arribar molt còmodament tan si opteu pel transport públic com pel transport privat. També es pot accedir per altres punts però en alguns casos ja heu de comptar amb el transport privat. En aquest cas les principals alternatives son l'Ermita de la Salut, a prop del poble de Collbató, la Vinya Nova, entre els pobles de Collbató i el Bruc, el coll de Can Maçana i Santa Cecília.

Transport públic

Des de la ciutat de Barcelona hi ha autocars i trens que surten regularment.

Si opteu per l'autocar, l'empresa Autocars Julià efectua sortides des de la Plaça dels Països Catalans, al costat de l'Estació de Sants.

Si preferiu el tren haureu d'anar a l'Estació de la Plaça d'Espanya i agafar un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat fins a l'estació de Monistrol de Montserrat. Des d'aquí teniu dues opcions per a pujar al Monestir, una és l'Aeri de Montserrat l'altra el Cremallera de Montserrat (que disposa d'un aparcament gratuït de més de 900 places).

Transport privat

Per accedir al Monestir podem fer-ho des del coll de Can Massana, per la carretera BP 1103, o bé des del poble de Monistrol de Montserrat, per la carretera BP 1121. S'ha de tenir en compte que l'accés amb vehicle particular al recinte del Monestir està subjecte a un peatge, els diners del qual es destinen a la vigilància de l'aparcament i al manteniment general del Parc Natural.

L'accés pels altres punts esmentat, l'Ermita de la Salut, la Vinya Nova, el coll de Can Maçana i Santa Cecília, els podeu localitzar en el mapa que teniu disponible a la nostra pàgina regions de Montserrat.

Afiliat Agència Catalana de Turisme
Any del Turisme Cultural 2019
Touristlink Certification Badge