GR-92 Ametlla de Mar - Ampolla

Un trekking a tocar del mar.

El GR 92 (nom que devem a la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona el 1992), creua tot el litoral de Catalunya per la costa i aprofita els antics camins de ronda. Aquests camins originàriament eren utilitzats per pescadors i per a enllaçar els pobles de la costa. Més tard, també van servir per a controlar el contraband, i en aquest cas, també hi trobarem antics bunquers de la guerra civil que mai no es van utilitzar.

El mar, les roques, les platges de sorra o de còdols i les pinedes formen un dibuix excepcional i fan que l'itinerari tingui un valor afegit al simple fet de caminar i fer exercici. Comprovarem la feina lenta però contínua de l'aigua que va modelant la costa, la vegetació típica del litoral mediterrani, i com l'acció humana està modificant el paisatge que anirem trobant.

 

T'agrada aquesta proposta?
Contactar ara
Fitxa tècnica
  • 16 km.
  • 4 hores.
Requisits

És un camí apte per a famílies. Malgrat tenir moltes pujades i baixades per a creuar totes les cales que anem trobant, totes elles són de poc desnivell.

El tram del GR 92 que uneix l'Ametlla de Mar i l'Ampolla és una oportunitat del les poques que queden al nostre litoral per disfrutar de la costa sense urbanitzacions, cases o carreteres que trenquin l'encant. A més a més, l'excursió té un valor afegit al simple fet de caminar i disfrutar de la natura. Durant el recorregut, trobarem antics ports, bunquers, etc. que donaran el toc cultural, i també és un lloc propici per parlar sobre la formació de les roques i les platges i com aquestes es van modelant arrel de l'acció contiunuada de l'aigua del mar

Tarifes

Consulteu-nos, dependrà del num. d'inscrits.

Mètodes de pagament
  • Transferència bancaria
  • Bizum

Propostes relacionades