Ruta de las Golondrinas clàssica

El trekk més bonic dels Pirineus Atlàntics

La proposta de la Ruta de Las Golondrinas, o Enaren Ibildidea, és un trekking extremadament bonic, agradable, on passejarem per impressionants fagedes, pindedes, molt prats i si volem, alguns cims. 

És un trekk que adment moltes variants, que utilitzarem segons el temps o la condició física que tinguem, encara que amb la ruta clàssica en tindrem més que suficient per a descobrir les arees karstiques de les zones de Larra, frondoses fagedes plenes de vida, prats alpins i indrets amagats del Pirineu Occidental com ara Linza, Belagua, Pierre de St. Martin i Lescun.

És una ruta circular, per tant, podem començar-la a on ens vagi bé per logística. La nostra proposta seria iniciar-la a Linza, i d'aquesta manera, les etapes quedarien de la següent manera:

Etapa 1: Linza - L'Aberouat (Lescun)

Etapa pràcticament comuna amb al veïna "Senda de Camille". És la més llarga i dura, ja que l'arribada al refugi de L'Aberouat és en pujada després d'haver de caminar uns 2 o 3 km. per una bonica carretera (però asfaltada) a tocar de Lescun. Per evitar aquest tram, i reduïr l'activitat un parell d'hores, es pot agafar un taxi al Pont de Masousa.

  • Distància --> 21,7 km.
  • Desnivell --> + 1.300 mts. / -1.200 mts.

 

Etapa 2: L'Aberouat - Jaendel

Molt més tranquil·la que l'anterior, sortirem per un bosc de somni per arribar a l'estació de Pierre de St. Martin, passant per una zona karstica com no n'hem vist cap altra enlloc. 

  • Distància --> 11,5 km.
  • Desnivell --> + 700 mts. / - 544 mts.

 

Etapa 3: L'Aberouat - Belagua

Novament etapa curteta on pràcticament no trepitjarem ni una roca, ho farem tot sobre una catifa verda de prat alpí i bosc atlàntic. Impressionant.

  • Distància --> 11,7 km.
  • Desnivell --> + 821 mts. / - 700 mts.

 

Etapa 4: Belagua - Linza

Darrera etapa, també llarga, però amb menys desnivell que la primera. Novament sortirem del refugi amb baixada cap a la Mata de la Haya, una altra fageda que ens deixarà bocabadats. Seguirem la vall gairebé sempre tendint a baixada, fins que enfilarem la carena del Txamantxoia, i a la meitat, podrem seguir i fer el cim, o bé baixar cap al Collado de Maza i arribar de nou a Linza més tranquil·lament.

  • Distància --> 19,58 km.
  • Desnivell --> + 847 mts. / - 931 mts.
T'agrada aquesta proposta?
Contactar ara
Fitxa tècnica

Un trekking de 4 etapes (la variant clàssica) amb un desnivell acumulat d'aproximadament 60 km. i 3.500 mts. de desnivell.

No és extremadament dur, però el podem "endurir" pujant cims i recorrent valls paral·leles. Sigui com sigui, qualsevol itinerari que escollim, serà expectacular i haurà valgut la pena.

Requisits

Tot i no tractar-se d'una ruta d'exigència tècnica elevada, cal anar amb ganes i amb una condició física moderada. 

Sense dubte, a nosaltres, acostumats als paissatges mediterranis, aquest trekking és espectacular. Fagedes inacabables, prats verds com catifes, natura plena de vida, etc... Per a mi, una de les propostes més recomanables del Pirineu.

Tarifes

A partir de 420€ (tres inscrits mínim). Però la tarifa final dependrà del num. de refugis al que es vulgui pernoctar, ja que n'hi ha un d'opcional.

 

Mètodes de pagament

Transferència bancària.

Propostes relacionades