Resum

Les muntanyes de Montserrat presenten, per la seva situació geogràfica i la seva composició geològica, unes característiques que les converteixen en un escenari florístic i faunístic especials. Així, la seva condició d'ecosistema mediterrani per excel·lència, però amb uns desnivells considerables, permeten la presència d'una comunitat natural molt variada que val la pena conservar i conèixer. En aquest sentit, l'enorme xarxa de camins que hi ha a la serralada en facilita la visita, alhora que permet la creació d'itineraris naturalístics de durades i dificultats diverses, des de petits recorreguts d'una hora fins a tallers que poden durar diversos dies.

Des de Guies Muntanya de Montserrat oferim itineraris naturalístics de diversa durada. A més a més, el visitant pot escollir i proposar, d'acord als seus interessos, recorreguts més especiífics de diversos aspectes de la biodiversitat montserratina, o bé recorreguts que passin per zones determinades de la serralada. Des de Guies de Montserrat ens comprometem a adaptar els nostres itineraris o crear-ne d'específics d'acord a les propostes dels visitants. A continuació us llistem, a tall d'exemple, una llista de temàtiques generals sobre les que podeu demanar-nos els itineraris naturalístics:

  • Generals. En aquests itineraris el visitant podrà descobrir les espècies de plantes i animals més comuns de la serralada.
  • Recuperació després dels incendis. Aquests itineraris es realitzaran en les zones de la serralada on hi ha hagut incendis en el passat. L'estat actual de la vegetació permetrà parlar de les les diferents estratègies que les espècies adopten després d'un incendi forestal.
  • Plantes aromàtiques. En aquests itineraris posarem especial èmfasi en mostrar als visitants quines plantes aromàtiques es poden trobar a Montserrat.
  • Rastres i cants. En aquests itineraris s'ensenyarà als visitants a determinar la presència d'espècies d'animals que sovint són difícils de veure, però que deixen rastres si se sap on buscar. També provarem d'identificar (i veure, si es deixen !) els ocells a partir dels seus cants. 

 

Destacat

Localització

Calendari

Llengües

Assegurança

Material

Ràtio

Propostes

Montserrat Geologia

Itineraris d'interès geològic

Montserrat es pot visitar de moltes maneres. Vine a redescobrir-lo acompanyat d'un geòleg. 50 milions d'anys resumits en una excursió apte per a tothom!!
Informació clau

Durada

1/2 dia

Localització

41° 35' 13.085" N, 1° 49' 40.249" E

Requisits mínims

Predisposició a caminar

Preu

A partir de 35

Afiliat Agència Catalana de Turisme
Any del Turisme Cultural 2019
Touristlink Certification Badge