Destacat

Localització

Calendari

Llengües

Assegurança

Material

Ràtio

Informació clau

Durada

1/2 dia

Requisits mínims

Predisposició a caminar

Preu

A partir de 35

Descripció

El propòsit inicial dels itineraris d'interès geològic pretén compatibilitzar la facilitat d'accés per a tots aquells visitants que descobreixen el servei de guiatge en arribar al Monestir, amb itineraris més complexes programats d'antuvi per a col·lectius escolars o especialitzats.

Si bé qualsevol itinerari pel massís pot efectuar-se amb una lectura geològica, plantejem com a model inicial una visita a les ermites de Sant Joan, Sant Onofre i Santa Magdalena, prenent l'estació superior del funicular com a punt de partida i arribada. Del Pla de les taràntules s'accedeix a les ermites de Sant Onofre i de Sant Joan, l'emplaçament de les quals aporta informació de la meteorització diferencial de la roca que composa el massís i la gènesi de les balmes. El modelat de la roca per a graons o conduccions d'aigua dóna informació del grau de duresa del conglomerat i del motiu de la morfologia de les agulles.

L'accés a Santa Magdalena a través del graonat de la canal ens permet endinsar-nos en una de les múltiples diàclasis que han proporcionat a Montserrat la forma de dent de serra. La Miranda de Santa Magdalena és un balcó per a implantar la Muntanya en la geologia regional i per determinar les dimensions del massís, ja que des d'aquí es té a la vista les regions occidentals d'Agulles, Frares Encantats i Ecos.

La baixada es practica per les Escales de Jacob -espectacular trànsit per una diàclasi- per atènyer el camí sota la Gorra Marinera que ens retorna a l'estació del Funicular.

Material necessari: Roba adequada per l'època de l'any, botes de mitja muntanya, menjar i aigua.

 

Related experiences

Curs de biodiversitat a Montserrat, Barcelona

Curs de Biodiversitat

A les muntanyes de Montserrat podrem trobar una enrme varietat de comunitats naturals. Així, trobem obagues denses que recorden les selves tropicals, zones...
70 €
Seguir llegint
Afiliat Agència Catalana de Turisme
Any del Turisme Cultural 2019
Touristlink Certification Badge