Cavall Bernat

Muntanyes, valls, i mars s’han convertit en un immens terreny d’aventura i la nostra època ha conegut, com cap altre, la set d’innombrables multituds que es llancen a la descoberta del medi. La vida quotidiana resta tant reglamentada que sovint oblidem que la natura es caracteritza per l’absència de regles i lleis, i amb aquestes ens calen persones que coneguin els diversos llenguatges de la muntanya. Aquests son els guies: persones qualificades, plenes de sensibilitat, experimentades, i que fan d’intermediaris entre els profans i la natura més salvatge. GdM, en dono fe, en representen un dels millors exemples.

Per damunt de tot sentim l’afany d’apropar-nos a la natura, tal com és ella: de manera visceral. Confrontem el millor de nosaltres (la potencialitat física) amb la radicalitat de la natura, i d’aquesta mesura en surt una major autoconeixença. Desconeixedors com som, la majoria, del “pa que s’hi dona” a muntanya , necessitem de bons guiatges que ens facilitin les claus d’interpretació a tots els nivells: físics, mentals, psicològics, però també històrics, poètics, i culturals. Els professionals de guiatge en terreny d’aventura assumeixen aquesta tasca pedagògica, i GdM a més, la fan viure.

Contractar un guiatge per a reviure l’ascensió de la “Normal” al cavall Bernat, probablement ha estat de lluny, una de les decisions més encertades que hauré pres d’ençà que escalo. Un autèntic regal i privilegi que m’ha permès baixar de l’agulla amb un curs sencer d’història, botànica, geografia montserratina, i molta més admiració per aquest massís preciosíssim.

Moltes gracies, per sempre!!!!

Montserrat Agulles

Que dir del photohike? Una experiència molt enriquidora, a més de poder desenvolupar la meva afició per la fotografia, en una una ruta on teniem molts detalls, vistes fantàstiques que ens mostraven els Guies de la Muntanya de Montserrat, al mateix moment en Gorka el nostre guia, en explicava tot i més sobre el que veiem, en una ruta molt suau, on vaig tenir la ocasió de para al refugi just sota les Agulles amb la sort de poder veure unes cabres monteses. No hi ha molt més a explicar us aconsello que us animeu no us arrepentireu. Gràcies als Guies de la Muntanya de Montserrat per el dia que vaig poder passar, amb ells i la companyia d'altres companys, espero tornar a repetir aviat!

Sant Jeroni Montserrat

I had a fantastic day's trek on Montserrat with Guies de Muntanya de Montserrat. They chose a great route and was very friendly and relaxed. I was particularly impressed throughout the trek by his knowledge of the mountain, and respect for it.

Ogassa, Eastern Pyrenees

Thanks for a very nice climbing experience!

At the top of Montserrat, Barcelona, Catalonia

He estat genial!!! Un cap de setmana, de primavera, espectacular!!! Dos dies molt profitosos sota les explicacions dels instructors. Prespectives del curs complertes el 200%!!! Moltes gràcies, una abraçada i salut!!!!

Ermita de Trinitats

Magnífica excursió per a visitar les ermites. I el guia, extraordinari, un crack!

Ferrada Teresina

‘Thanks for our favorite day so far on our trip! Mucho gusto a conocerle y Montserrat.’

Curs d'escalada en via llarga

Moltes gràcies per les imatges. I pels coneixements compartits. I per la implicació i la ajuda. I pel dia tant bonic que ens vas fer viure! 

Simplement gràcies. 

Ermites de Montserrat

Si, Ricard Fernández, és lo millor guia de senderisme de Montserrat....., vaig passar un bon dia, vaig xalar de valent, vaig gaudir plenament de l'excursió, vaig aprendre i "palpar" temes molt variats, les ermites, geologia, curiositats, simbolismes, fets històrics, espiritualitat, silenci, literatura, música, orientació, vegetació.....

Ruta Literaria de Montserrat

Gràcies per l'activitat d'ahir, Natura i espiritualitat. Ens va agradar molt! Gran aprenentatge i acostament de la muntanya, d'una manera que no havíem vist abans. Les explicacions d'en Ricard i de tot l'equip, encara ens ressonen. I enmig d'aquest paratge tan privilegiat com és Montserrat, fa que sigui una vetllada rodona!

Afiliat Agència Catalana de Turisme
Any del Turisme Cultural 2019
Touristlink Certification Badge