Hola a tothom, benvinguts al nostre blog.

L’any 2013 va veure nèixer Guies de Muntanya de Montserrat

Per explicar-ho ras i curt, després de mil reunions, planificacions i projectes, d’un dia per l’altre et trobes gestionant la primera reserva i de cop tot l’engranatge comença a funcionar.

Per a nosaltres la Muntanya de Montserrat ofereix un ventall molt extens d’activitats a desenvolupar que, dissenyades des del punt de vista cultural, actiu, i fins i tot espiritual, poden ajudar a millorar el coneixement i el respecte cap a l’entorn del Parc Natural de Montserrat

El projecte de Guies de Muntanya de Montserrat va dirigit a tots aquells visitants que arribeu als diferents accessos de la muntanya i us feu preguntes sobre la geologia, la història, les llegendes, l’energia que desprèn la muntanya i per què encara ara, quan el Barça guanya un campionat, anem corrent a fer un pelegrinatge cap a Montserrat. Per què? Quin és aquest estrany i poderós sentiment de pertinença? Per què tots la considerem una miqueta ”nostra”? Quan tornem d’un llarg viatge de vacances i albirem la silueta, tots pensem que ja estem a prop de casa, oi? Doncs totes aquestes preguntes, i encara més,  són les que responem en cada guiatge que compartim amb vosaltres. És una descoberta bi-direccional.

Cada any, Montserrat ofereix tot tipus d’activitats als seus milers de visitants: escalada, ferrades, senderisme, descens de canals. A Guies de Muntanya de Montserrat ens agrada qualificar-nos de facilitadors, donem les eines necessàries per a que sigueu autònoms en la vostra activitat, posant al mateix nivell la seguretat individual i el respecte pel medi on ens movem. Només si sabem apreciar el valor del territori podrem gaudir-lo plenament.

Ens estem fent grans gràcies a vosaltres i ara ha arribat el moment d’encetar aquest blog, on regularment anirem exposant pensaments, idees, projectes, i que com és natural, estarà obert a tota mena de comentaris i suggeriments.

Moltes gràcies a tothom, ens llegim!!

Equip de GdM